Olika typer av hästsport

För den som gillar hästar och spel så finns det många olika typer av hästsport att välja mellan. Trav och galopp är kanske de två mest kända typerna av hästsport, särskilt om man frågor någon som älskar att spela och satsa pengar på lopp. Det är nämligen dessa som ingår i de tävlingar som anordnas av ATG, organisationen som ligger bakom klassiker som V75 och Dagens Dubbel. Utöver trav och galopp finns det dock flera olika typer av hästsport som du antagligen hört talats om någon gång. Dressyr, fälttävlan och hoppning är tre av de mer kända varianterna. Även om du kanske aldrig sett någon av dessa sporter live, så har du kanske följt dem på TV under OS.

Hästsport är en rolig form av spel som finns i många varianter

Hästsport och spel

För att lite raskt gå igenom några olika typer av hästsport: Dressyr är den gren som handlar om att få hästen att lyda. Det ska märkas att hästen och ryttaren har en bra relation och där hästen följer alla ryttarens rörelse på ett mjukt och ledigt sätt. Denna sport spelar man inte på, men det kan vara roligt att följa på TV. Hästhoppning är också en bra tv-sport, och en av de mer publikvänliga grenarna inom hästsport. Här handlar det om att på så kort tid som möjligt föra hästen genom en hinderbana. Om hästen river ner ett hinder läggs lite tid på till sluttiden. En rolig sport att kolla på under OS, och det kan definitivt vara roligt att göra det lite mer intressant genom att placera ett spel.

Det finns med andra ord mycket mer än trav och galopp när det gäller hästsport. Fördelen med trav är dock att det finns så många olika typer av spel, och att det dessutom är mycket underhållande att se på. Att åka ut till en travbana och följa ett lopp tillsammans med massor av andra människor är riktigt roligt, och en verklig klassiker för många spelare.