Spel på hästar och stora lopp

För den som gillar spel på hästar så är utbudet större än vad man först kan tro. De tävlingar som arrangeras av ATG är förvisso roliga, och bjuder på stor underhållning varje vecka. Om man är sugen på andra spel på hästar så finns dock mängder att hämta på vanliga bettingsajter, såväl i datorn som i mobilen. Då kan man också spela på internationella lopp som Hambletonian i USA samt andra lopp i Europa och Asien. För dig som skulle vilja spela på de största hästtävlingarna i världen så kan det dock vara bra att börja med Elitloppet på Solvalla, en av världens främsta travtävlingar. Nedan kan du läsa mer om internationella tävlingar och årets höjdpunkter för den som älskar spel på hästar.

Spel på hästar – de största loppen

Världens kanske allra mest berömda lopp för den som gillar spel på hästar är Prix d’Amérique i Paris.  Denna tävling är för lite äldre hästar och körs på travbanan Vincennes. Det är ett lopp som utmärker sig genom att ha en ovanligt lång distans, hela 2 700 meter. Flera svenskar har faktiskt vunnit detta lopp, bland annat legendaren Stig H Johansson. För att spela är det bara att besöka ditt spelbolag på nätet, om du inte har möjlighet att ta dig till Paris själv förstås!

Ett annat riktigt stort lopp för de som gillar spel på hästar är Hambletonian Stakes. Detta lopp räknas faktiskt som den största tävlingen i världen för varmblodiga treåriga hästar. Loppet körs på en travbana i New Jersey på den amerikanska västkusten. Tillsammans med Kentucky Futurity och Yonkers Trot i New York utgörs Hambletonian den så kallade ”Triple crown”, alltså USA:s tre mest prestigefyllda travlopp. För den som är sugen på spel på hästar vore det givetvis kul att själv kunna besöka något av dessa travlopp. Tills man har möjlighet att åka själv är det dock bara att nöja sig med de lopp man kan se i Sverige, vilket inte heller är fy skam.

Spel på hästar på flera kända travlopp